Sosyal Medya

Dünya

Fransa’da Yahudi öğretmene saldırı

Fransa'nın Marsilya kentinde Kürt kökenli Türkiye vatandaşı 15 yaşındaki bir genç, Yahudi bir öğretmeni bıçakladı. Saldırgan eylemi IŞİD adına gerçekleştirdiğini söyledi.



Fransa'nın Marsilya kentinde Kürt kökenli Türkiye vatandaşı 15 yaşındaki bir genç, Yahudi bir öğretmeni bıçakladı. Marsilya Savcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre şahıs ifadesinde saldırıyı IŞİD ve Allah adına işlediği söyledi. Saldırı esnasında başında Yahudilere özgü kipa takmış olan 35 yaşındaki öğretmen bacağından, elinden ve omzundan yaralandı. Kurban, elindeki kitaplarla kendini korudu ve ağır yaralanmaktan kurtuldu.

Marsilya Savcısı Brice Robin saldırı ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Robin, saldırganın öğretmeni birkaç metre kovaladığını ve sonra ona yetiÅŸip omzundan bıçakladığını söyledi. Savcı, saldırganın sosyal medya hesabında IŞİD’Ä° destekleyen paylaşımlar yaptığını ve çevresinde iyi bir öğrenci olarak tanındığını belirtti. Robin, aileleri radikal örgütlerin çocuklarına etki edebileceÄŸi konusunda uyardı.

Bir hafta sonra 16 yaşına basacak genç, “Dini gerekçe ile cinayete teÅŸebbüs”  VE “terör propagandası” suçlaması ile yargılanacak.

Saldırıya uğrayan kişi, Franco-İbrani Enstitüsü'nde öğretmenlik yapıyor.

BaÅŸbakan saldırı ile igili Twitter’da yaptığı paylaşımda “Marsilya’da bir öğretmene karşı gerçekleÅŸen antisemitik saldırı iÄŸrenç” yazdı.

2 ay önce de aynı ÅŸehirde 3 kiÅŸi, IŞİD’i propagandası içeren ve antisemitik sözler barındıran sloganlar atarak yine bir Yahudi öğretmeni kolundan, bacağından ve midesinden yaralamıştı.

Kaynak: AFP

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.